TANDREGLERING

Tandreglering

Det är vanligt att framtänderna trängs samman med tiden, framförallt i underkäken. Förutom att utseendet påverkas kan det för vissa till exempel orsaka svårigheter att hålla rent, vilket på sikt kan bidra till sjukdom i munhålan.
Många vill korrigera hur tänderna lutar och står, men drar sig för att lyfta frågan på grund av rädsla för att behandlingen kommer bli långdragen och dyr. Traditionellt har trångställningar behandlats genom avlägsnande av tänder och fastsittande tandställning i runt 2 års tid, eller genom att slipa ned tändernas framsidor och täcka dem med fasader i porslin.Lätta till moderata trångställningar kan idag behandlas med avtagbar tandställning i kombination med ingen till liten avverkan av tandsubstans. Apparaturen kallas Inman Aligner och används runt 18 h per dygn, behandlingen brukar ta runt 10-16 veckor att fullborda. Apparaturen fungerar genom att räta upp framtänderna med tryck från bak- och framsida.

Välkommen att diskutera behandlingsformen med tandläkare Johan Kulo, från och med i maj 2016 certifierad att använda Inman Aligner.
Image

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor och funderingar.

Vi hjälper dig oavsett om du behöver boka tid för undersökning, har akut tandvärk eller vill ljusa upp ditt leende.

Uppdelning av betalning

Vi samarbetar med Payzmart och erbjuder våra patienter delbetalning om så önskas.

Du är alltid välkommen att kontakta oss på telefon 060-15 84 85 om det är något som du undrar över eller om du bara känner dig lite osäker.

Image

Boka tid

BOKA TID HOS OSS

Ring 060-15 84 85
så ordnar vi en tid för dig

Telefontid: 7.30-15.30, vardagar
Öppettider: 8-15, vardagar

Vi talar ryska
Говорю по русски

Tandvårdsreformen

Högkostnadsskyddet innebär att Försäkringskassan betalar 50% av  kostnader över 3000:- och 85% av kostnader över 15000:- beräknat utifrån Försäkringskassans gällande referenspriser.

Du betalar alltså din del  och Försäkringskassan betalar ut ersättning för resten direkt till din tandläkare.